Oktober is de maand van de oudere kat!

Maand van de oudere kat 2023

Wist u dat een kat al op 7 jarige leeftijd een senior is, op 11 jarige leeftijd bejaard en vanaf 15 jaar hoog bejaard? Zij hebben namelijk een grotere kans op ouderdomsklachten en progressieve kattenziektes zoals artrose, nierziekte en suikerziekte. Vaak merkt de katteneigenaar helemaal niet dat zijn kat iets mankeert, omdat een kat dit heel goed verbergen kan. Bij chronische aandoeningen is het belangrijk om deze op tijd te ontdekken. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo lang mogelijk prettig leven van uw kat.

Actie 

In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole van oudere katten. We controleren bijvoorbeeld het gewicht, bekijken de oren, ogen en het gebit van uw kat. Ook meten we de bloeddruk en luisteren naar het hart.
Deze maand betaalt u voor deze uitgebreide gezondheidscontrole slechts €15 euro.
Wanneer u urine van uw kat meeneemt, zullen wij dit tijdens de controle tegen een gereduceerd tarief onderzoeken (€12,50 euro).

Bel ons voor een afspraak of maak online een afspraak.

Wilt u onderstaande vragenlijst invullen en meenemen naar de afspraak? Dit is een extra hulpmiddel om eventuele aandoeningen op te sporen.

Klik hier voor de vragenlijst

Laatste blogberichten

Uitbraak kattenziekte in Nederland

Op dit moment worden diverse uitbraken van kattenziekte in Nederland gemeld. Er zijn al tientallen katten dodelijk getroffen door het virus, dit is opmerkelijk zo vroeg in het jaar.

Pyometra

We zien ze regelmatig op de praktijk; Honden met een Pyometra. Maar wat is dat? En waarom is het steriliseren van uw hond belangrijk? We vertellen er graag meer over in deze post.

Q-Koorts vaccinatiedagen 2024

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Q-koorts vaccinatiedagen. Woensdag 12 juni en 3 juli is het zover.