Schapen, geiten en alpaca's

Schapen, geiten en alpaca's

Heeft u een dierenarts voor uw schaap, geit of alpaca nodig? Bij Het Dierenartsencentrum behandelen wij zowel particulier als bedrijfsmatig gehouden kleinvee.

Onze behandelingen voor kleinvee

Als eerstelijns praktijk voeren wij vooral veel voorkomende behandelingen uit. Onze dierenartsen voor schapen en geiten leggen voornamelijk visites af, al kan indien nodig een dier ook op de kliniek behandeld worden.

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen:

  • Onderzoek en behandeling van zieke dieren
  • Advisering wat betreft: voeding, diergezondheid, ontworming, medicijngebruik
  • Assistentie bij de geboorte van lammeren
  • Uitvoering en advisering van de diergezondheidsprogramma's bv; scrapie en zwoegerziekte
  • Opstellen en uitvoeren van een vaccinatieschema voor bv: Q-koorts, blauwtong, het bloed, zomerlongontsteking, zere bekjes en rotkreupel
  • Diverse andere werkzaamheden zoals drachtscannen en klauwverzorging
  • Het geven van cursussen

Preventie van ziektes

Niet alleen voor curatieve zorg, maar ook juist voor de preventie van ziektes bent u bij onze dierenartsen aan het juiste adres. Een belangrijk onderdeel van onze preventie bestaat uit advisering over het voorkomen en behandelen van worminfecties. Op basis van mestonderzoek kunnen wij snel beoordelen of er resistentie voor bepaalde anti-wormmiddelen is opgetreden. Al onze onderzoeken voeren wij uit in ons eigen laboratorium. Ook vaccineren wij tegen veel voorkomende ziekten bij kleinvee, zoals Q-koorts, blauwtong en zomerlongontsteking.

Afspraak maken?

Tussen 8 en 9 uur 's ochtends kunt u bellen om een visite door te geven. Deze zal in het rooster van de dierenarts worden geplaatst. Verder staan wij 24/7 voor u klaar met onze spoeddienst. 

Altijd op de hoogte

Nieuws over #schapen #geiten en #alpacas

Om de dieren voor Q-koorts te vaccineren, organiseren we twee vaccinatiedagen. Deze zijn gepland op: Donderdag 15 juni 2023 & donderdag 6 juli 2023.

Er is momenteel een uitbraak met het blauwtong virus in Nederland. We willen u graag op de hoogte brengen van de beschikbare informatie die er tot nu toe is.

Goede voeding en verzorging zijn belangrijk om uw schapen of geiten gezond te houden. Daarnaast kunnen verschillende vaccinaties ondersteunen in het voorkomen en beheersen van veel voorkomende ziektes...

Bent u op zoek naar een dierenarts in de regio Oosterwolde, Noordwolde of Marum? Bij Het Dierenartsencentrum is ieder dier welkom. Met praktijken in Oosterwolde, Noordwolde en Marum zijn we altijd dichtbij.

Uw dier, onze zorg!