Gezelschapsdieren

Gezelschapsdieren

Bij Het Dierenartsencentrum worden gezelschapsdieren als honden, katten, knaagdieren en konijnen behandeld. Deze diersoorten worden behandeld door een gespecialiseerd veterinair arts: een dierenarts gezelschapsdieren. Bij ons in de praktijk werken meerdere dierenartsen voor gezelschapsdieren. Hierdoor kunt u altijd snel met uw zieke dier bij ons terecht.

Onze behandelingen voor gezelschapsdieren

Wij zijn een eerstelijnspraktijk. Dit betekent dat we vooral veel voorkomende aandoeningen behandelen. Ook kunt u bij ons terecht voor een gebitsbehandeling, chippen, castreren of steriliseren. Naast 'gewone' castraties en sterilisaties, voeren we ook laparoscopische sterilisaties uit bij honden boven de 15kg. Voor meer informatie over onze behandelingen kunt u contact opnemen met de praktijk.

De beste zorg voor uw huisdier

Wij willen uw dier de best mogelijke zorg bieden. Door regelmatig nascholing en cursussen te volgen, blijft onze kennis over de nieuwste medicatie en technieken up-to-date. Ook onze paraveterinairen doen hier aan mee, zodat zij u altijd goed te woord kunnen staan. Hierbij kunt u denken aan een gericht voedingsadvies, tips over vlooien- en tekenbehandelingen of ontworming.

Voorkomen is beter dan genezen

Bij Het Dierenartsencentrum hechten wij veel waarde aan preventieve zorg. Een goed voorbeeld hiervan is ons zorgplan. Alle noodzakelijke preventieve behandelingen die uw hond of kat gedurende het jaar nodig heeft in één pakket, waarbij u een vast bedrag per maand betaalt. Hiervoor krijgt uw huisdier van de dierenarts gezelschapsdieren de jaarlijkse vaccinatie, antivlo-en tekenbehandelingen en ontwormingen, en een half jaarlijkse gezondheidscheck. Eventuele gezondheidsproblemen worden zo snel herkend. Voor meer informatie over het zorgplan kunt u contact met ons opnemen. Een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van preventie is de titerbepaling. Hiermee kijken we aan de hand van antistoffen in het bloed, of het geven van de jaarlijkse vaccinatie daadwerkelijk nodig is of dat uw dier nog voldoende beschermd is.

Afspraak maken

Behandeling van uw dier kan uitsluitend op afspraak. Een afspraak kunt u zowel online als telefonisch inplannen. Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor spoedgevallen. Wij hebben in de avonden en weekenden een dienstverband met Dierenkliniek Wolvega.  Tijdens onze openingstijden kunt u aan de balie terecht voor het ophalen van medicatie, voeding, het maken van een afspraak of voor informatie/advies van onze assistentes.

Altijd op de hoogte

Nieuws over #gezelschapsdieren

Bij onze dierenartsenpraktijk streven we ernaar om de best mogelijke zorg te bieden aan uw dier.

Wist u dat een kat al op 7 jarige leeftijd een senior is, op 11 jarige leeftijd bejaard en vanaf 15 jaar hoog bejaard?

We zien ze regelmatig op de praktijk; Honden met een Pyometra. Maar wat is dat? En waarom is het steriliseren van uw hond belangrijk? We vertellen er graag meer over in deze post.

Op dit moment worden diverse uitbraken van kattenziekte in Nederland gemeld. Er zijn al tientallen katten dodelijk getroffen door het virus, dit is opmerkelijk zo vroeg in het jaar.

Bent u op zoek naar een betrouwbare dierenarts? Bij Het Dierenartsencentrum is ieder dier welkom. Met praktijken in Oosterwolde, Noordwolde en Marum zijn we altijd dichtbij!

Uw dier, onze zorg!