Gebitsbehandeling jong paard

Het gebit van een jong paard is nog volop in ontwikkeling. Tot 4,5 jarige leeftijd wisselt hij/zij de snijtanden en kiezen. Op onderstaande foto zijn de melkdoppen van een jong paard zichtbaar. Tijdens de eerste gebitsbehandeling van een 3 jarige merrie viel op dat de onderliggende kiezen al ver doorgekomen waren en dat het dus tijd was de doppen te verwijderen,voordat deze problemen zouden geven. Sommige jonge paarden kunnen klachten hebben van hun doppen, omdat deze vaak met scherpe randjes nog vast zitten in het tandvlees. Bij het malen van voer worden die scherpe randjes terug in het tandvlees geduwd, wat voor pijn zorgt. Ziet u dat uw jonge paard proppen maakt? Dan kan dit zeker te maken hebben met het wisselen van de kiezen en heeft het paard wellicht wat hulp van de paardentandarts nodig.

Laatste blogberichten

Uitbraak kattenziekte in Nederland

Op dit moment worden diverse uitbraken van kattenziekte in Nederland gemeld. Er zijn al tientallen katten dodelijk getroffen door het virus, dit is opmerkelijk zo vroeg in het jaar.

Pyometra

We zien ze regelmatig op de praktijk; Honden met een Pyometra. Maar wat is dat? En waarom is het steriliseren van uw hond belangrijk? We vertellen er graag meer over in deze post.

Q-Koorts vaccinatiedagen 2024

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Q-koorts vaccinatiedagen. Woensdag 12 juni en 3 juli is het zover.